Botten:
75 g smält smör
5 dl chokladkex smulor
Fyllning:
700 g philadelfiaost
200 g socker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2½ dl hallon tinade
Ovanpå:
10 g smör
60 g mörk choklad
75 g florsocker
2 tsk sirap
1 tsk vaniljsocker
Blanda samman kexen och smöret. Tryck ut i botten och kanterna på en form.
Rör osten så den blir mjuk. Rör i sockret och vaniljsockret och bryt i äggen i en omgång. Rör väl. Rör i bären och sätt i formen. Grädda i 50 min på 160grC. Frys i några timmar.
Sätt samman allt som ska vara på toppen utom vaniljsockret. Värm och rör tills chokladen är smält. Ta av värmen och ha i vaniljsockret. Låt det kallna något och bred ut på toppen av kakan. Låt kakan stå i ca 4 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar