onsdag 9 augusti 2017

Kaffeostkaka

Botten:
75 g smält smör
5 dl chokladkex smulor
Fyllning:
1 ¼ dl vatten
4 msk rom
1 msk gelatin
2 msk snabbkaffepulver
500 g philadelfiaost
3 ¾ dl socker
1 tsk citronsaft
5 dl vispad grädde

Blanda samman kex och smör och tryck ut i botten av en form och upp på kanterna.
Blanda samman vatten och rom. Strö över gelatinet och låt stå i 5 min. Blanda i kaffepulvret och värm. Rör tills kaffet och gelatinet har jämnats ut. Kyl något.

Rör osten så den blir mjuk och ha i citronsaften och sockret. Rör väl. Blanda samman gelatin och ostblandningen och sedan grädden. Häll fyllningen över kexbottnen och låt stå i så mycket som 24 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar