tisdag 8 augusti 2017

Langos

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor riven kokt potatis
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
Fyllning:
2 dl gräddfil eller crème fraiche
3 vitlöksklyftor
hackad rödlök
röd stenbits rom

Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda ned potatisen salt och mjöl. Arbeta till en slät blank ganska lös deg. Jäs degen i 35-40 min. Arbeta in lite mer mjöl i degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 bitar och kavla ut till ovaler ca 15 cm långa. Jäs dem på mjölat bord i 10 min.
       Hetta upp olja, 3-4 cm i tjockbottnad panna. Fritera bröden någon minut på var sida tills de är gyllengula. Lägg upp på galler eller hushållspapper. 

     Smaksätt gräddfilen med pressad vitlök och lite salt och klicka på brödet tillsammans med lök och stenbitsrom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar