Botten:
260 g mandlar
230 g florsocker
4 äggvitor
Kräm:
120 g socker
1 dl vatten
4 äggulor
1½ msk kakao
260 g mjukt smör
choklad till att toppa med
Mal mandlarna väl i mixer. Vispa äggvitorna till de blir fluffiga. Blanda samman florsocker och mandlarna så att det inte finns några klumpar. Blanda försiktigt samman detta med äggvitorna. Sätt på en plåt med tesked och grädda i ugn i 11-13 min på 180∞C.
Sätt vatten och socker i kastrull och koka tills det börja tjockna. Vispa äggulorna tjocka medan. Häll sedan i sockerlösningen och vispa i ca 1 min. Rör sedan ned smöret och kakaon och rör tills alla klumpar är borta. Bred krämen på de kalla bottnarna och sätt in i frysen tills de är väl kalla. Toppa med smält choklad. Förvaras i frys.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar