onsdag 9 augusti 2017

Chokladkaka

250 g mörk choklad
125 g osaltat smör
6 ägg (2 hela 4 delade)
175 g socker
Ev. 2 msk cointreau
Rivet apelsinskal efter smak
Grädden:
500 ml grädde
1 tsk vaniljessens
Cointreau efter smak

Värm ungen i 180grC. Sätt smörpapper i botten av formen. Smält chokladen och ha i smöret. Vispa 2 hela ägg och 4 äggulor med 75 g socker. Rör försiktigt i chokladen. Till sätt likören och apelsinskalen. Vispa 4 äggvitor i en annan skål till de blir lite fluffiga. Tillsätt 100 g socker och vispa lite till. Rör försiktigt samman vitorna med chokladsmeten och sätt i formen. Gräddas i 35-40 min.

   Medan kakan svalnar på en tallrik vispas grädden halvtjock. Likören och vaniljen tillsätts. Vispa tills grädden blir tjock och bred ut på kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar