onsdag 9 augusti 2017

Amerikansk ostkaka

Botten: 
200 g digestive kex
1 msk socker
50 g valnötter
100 g smält smör
Fyllning:
200 g mörk choklad
1 dl whiskey
1 msk snabbkaffe
450 g philadelfiaost
1½ dl gräddfil
1 ¾ dl socker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker

Ställ ugnen på 175grC. Blanda samman kex, socker och valnötter i matberedare och mixa samman. Häll i det smälta smöret och rör till det blir en tjock massa. Pressa ut degen i en rund form. Kyl. 

Bryt chokladen i små bitar och sätt i skål tillsammans med whiskeyn och kaffet. Smält och rör under tiden. Sätt osten gräddfilen och sockret i matberedare eller visp och vispa. Bryt ned äggen ett i taget och fortsätt vispa.


Blanda det mesta av ostblandningen samman med chokladen och häll över bottnen. Rör i vaniljsockret i ostblandningen som är kvar och häll detta över ostchokladkrämen. Grädda i mitten av ugnen i 45 min. Låt ostkaka kallna och sätt i kylskåp i ca 24 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar