5 dl ljummet vatten, 37 grader
25 g smör
1 1/2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
250 g Kesella lätt
2 dl grahamsmjöl
12 -13 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen har löst sig. Blanda i rumsvarmt smör, salt, honung, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är smidig. Jäs degen under en bakduk i ca 40 min. Sätt ugnen på 225ºC. Stjälp upp degen på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt i ca 20 min. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt brödet svalna på ett galler under en bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar