fredag 5 januari 2018

Enkla grahamsrutor

50 g jäst

5 dl ljummet vatten, 37 grader

25 g smör

1 1/2 tsk salt

2 msk honung eller sirap

250 g Kesella lätt

2 dl grahamsmjöl

12 -13 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen har löst sig. Blanda i rumsvarmt smör, salt, honung, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är smidig. Jäs degen under en bakduk i ca 40 min. Sätt ugnen på 225ºC. Stjälp upp degen på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt i ca 20 min. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt brödet svalna på ett galler under en bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar