Eleganta små munsbitar, perfekta till drinken.
Nötsmöret kan göras i förväg, så går det blixtsnabbt att göra dem innan gästerna kommer (smöret håller en vecka i kylskåp).
150 g smör
1dl färsk persilja
1 msk basilika
1/2 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
1 äggula
1,5 dl hasselnötter
3 pitabröd
salt
Värm ugnen till 275°C. Mixa smör, persilja, basilika, timjan, salt och 1 vitlöksklyfta. Tillsätt 1 äggula och hasselnötter och kör maskinen tills nötterna är fint hackade men inte söndermalda.
Klyv 3 pitabröd. Bre alla 6 rundlarna med nötsmöret. Klipp brödet i tårtbitar. Lägg på bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen tills de börjar få färg. Det blir 50-60 stycken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar