söndag 15 oktober 2023

Rostade ört och nötsnittar


Eleganta små munsbitar, perfekta till drinken. 
Nötsmöret kan göras i förväg, så går det blixtsnabbt att göra dem innan gästerna kommer (smöret håller en vecka i kylskåp). 

150 g smör
1dl färsk persilja
1 msk basilika
1/2 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
1 äggula
1,5 dl hasselnötter
3 pitabröd
salt


Värm ugnen till 275°C. Mixa smör, persilja, basilika, timjan, salt och 1 vitlöksklyfta. Tillsätt 1 äggula och hasselnötter och kör maskinen tills nötterna är fint hackade men inte söndermalda.

Klyv 3 pitabröd. Bre alla 6 rundlarna med nötsmöret. Klipp brödet i tårtbitar. Lägg på bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen tills de börjar få färg. Det blir 50-60 stycken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar