onsdag 18 oktober 2023

Salamikarré med vitlök och basilika

8-10 PORTIONER

ca 1 kg fläskkarré utan ben 
1 tsk salt
1 tsk peppar 
2 msk färsk hackad basilika eller 2 tsk torkad 
ca 12 skivor salami
1 hel vitlök, delad i klyftor

Gnid in karrén med salt, peppar och basilika. Täck den med salamiskivorna och bind om med bomullssnöre (ca 1,5 meter). Lägg den i en ugnssäker form och stek den i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 1,5-2 timmar. Ös då och då. Lägg de hela oskalade vitlöksklyftorna i formen intill steken efter halva tiden.

Tag ut steken och låt den vila ca 15 min. Tag bort snöret och skiva tunna skivor. Servera med svarta oliver, de bakade vitlöksklyftorna, tärnad fetaost och gärna en tomatsallad. Bandspaghetti eller klyftpotatis passar bra till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar