onsdag 12 december 2018

Fikonmarmelad

180 gram torkade fikon
1/4 citron
180 gram syltsocker


Lägg de torkade fikonen i en skål och täck med vatten. Ställ i kylen i ca 7 timmar. Häll av fikonen
och spara vätskan. Skär bort skaftet på varje fikon. Hacka dem sedan grovt - förslagsvis i lx1 cm storlek eller till den.storlek du vill ha. Lägg fikonen i en kastrull och fyll på med blötläggningsvattnet så det täcker fikonen. Tillsätt smaksättare om du vill ha det i. Skölj citronen och riv en fjärdedel av skalet ner med fikonen. Pressa i citronsaft från en fjärdedel av citronen. Koka på svag värme i 3 minuter under omrörning.

Rör i syltsockret och koka ytterligare drygt 10 minuter under omrörning. Marmeladen tjocknar när den svalnar. Häll upp i valfri burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar