söndag 16 december 2018

Pepparkakor

300 g smör eller margarin
1,5 dl sirap
4 dl socker
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
2 tsk malda kryddnejlikor
3 ägg
2 tsk bikarbonat
ca 1,3 dl vetemjöl


Koka upp matfettet, sirapen, sockret och kryddorna. Låt det svalna och tillsätt sedan äggen. Blanda bikarbonat med hälften av mjölet. Blanda smeten väl. Tillsätt resten av mjölet i omgångar men spara lite till utbakningen. Arbeta degen slät på bakbordet. Låt den ligga kallt ett par timmar innan den bakas ut. Helst ska den ligga över natten. Linda in det i folie så att den inte torkar. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bakbord och ta ut kakor med pepparkaksformar. Grädda små kakor i 175ºC i ca 8 min och stora i 150º C i ca 12 min. Låt kakorna svalna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar