150 g margarin eller smör
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
½ dl ljus sirap
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
½ dl ljus sirap
Sätt på ugnen på 175-200grader och smält matfettet. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Klicka ut smeten glest på plåtar, täckta med bakplåtspapper eller osmorda. Tag drygt 1 tsk till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt. Grädda dem mitt i ugnen tills flarnen slutat bubbla och fått en fin färg, det tar 6-7 min. Låt dem svalna något innan de lossas från plåten. Böj dem över en kavel eller något annat runt innan de stelnat om du vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar