200 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl russin, helst ljusa
100 g hasselnötskärnor
eller skållad mandel,
ca 1 1/2 dl
2 msk florsocker
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl russin, helst ljusa
100 g hasselnötskärnor
eller skållad mandel,
ca 1 1/2 dl
2 msk florsocker
Sätt ugnen på 175grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från spisen och rör ner strösocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med russin och nötter eller mandel. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 24 cm i diameter och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna och sikta över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar