25 g jäst
2 msk smör
1 krm salt
2 tsk socker
½ ägg
ca 3 dl vetemjöl
Pensling
½ ägg
Garnering
½ dl vetemjöl
½ dl socker
½ dl skållad hackad mandel
2 msk smör
Fyllning
1½ dl marsánkräm
100 g smör
2 msk florsocker
3 tsk vaniljsocker
Värm mjölken till 37°C. Smula sönder jästen i degbunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör salt socker ägg och vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa i ca 45 minuter. Gör garneringen. Rör ihop alla ingredienserna till en grynig massa och ställ kallt. Tag upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en jämn och slät längd som lägges på plåt med bakpapper. Låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla längden med uppvispat ägg och strö på garneringen. Grädda ca 15 min på 225°C. Gör fyllningen medan kakan svalnar. Gör marsánkrämen enligt recept på förpackningen. Rör smör florsocker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt marsánkrämen i små klickar. Rör kraftigt hela tiden. Då kakan kallnat delas den i 2 bottnar. Bred fyllning på den undre bottnen och lägg på ovanbottnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar