torsdag 10 augusti 2017

Apelsinfudge

450 g strösocker

1 1/2 kondenserad mjölk

50 g smör

2 msk finrivet apelsinskal (obesprutat)

2 msk apelsinjuice

 Olja en form, ca 15 cm i kvadrat.
Blanda socker, smör och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Värm under omrörning tills sockret smält. Tillsätt apelsinjuice och -skal. Låt koka upp. Lägg på lock och koka i 3 minuter. Tag bort locket och fortsätt koka under omrörning tills massan är 116° (mjukt kulprov). Tag kastrullen från värmen och sätt den i kallt vatten. Vispa massan kraftigt tills den blir tjock och krämig. Häll massan i formen och låt stå tills den svalnat. Markera fyrkanter med en oljad kniv. Skär fudgen i bitar. Förvara dem i burk med tätslutande lock med smörpapper emellan lagren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar